Deze week een extra grote update! Door alle drukte rondom de puppen (en de komst van de feestdagen) hebben we de afgelopen 3 weken in 1 keer samengevat.

Week 3

In week 3 begonnen de ogen van de puppen langzaam open te gaan. Eerst stonden ze nog op een klein kiertje maar al vrij snel gingen de oogjes helemaal open en konden ze de wereld bewonderen. Kort daarna begon ook het gehoor van de puppen te ontwikkelen en werden ze merkbaar levendiger.

Week 4

Aan het einde van week 3 begonnen de eerste puppen al voorzichtig te gaan staan maar echt lopen was er echter nog niet bij. Dit begon in de vierde week wel op te komen en de eerste puppen liepen zelfverzekerd door de kist. Op dit moment gingen de puppen ook onderzoekend de werpkist rond en werd het duidelijk dat deze te klein begon te worden. De puppen begonnen ook actiever te worden in hun spel onderling en de eerste blafjes en grommetjes werden hoorbaar. De pups hebben duidelijk behoefte aan nieuwe uitdagingen, dus introduceren we vanaf nu steeds nieuwe speeltjes.

Ook hebben we een begin gemaakt met de eerste zindelijkheidstraining door te werpkist s’nachts op te delen in een slaapgedeelte en plasgedeelte. Tegelijkertijd hebben we in de ren ook een voorziening gemaakt om te plassen en te poepen.

Richting het einde van de vierde week werd het ook duidelijk dat de puppen behoefte kregen aan wat meer dan alleen melk van Frenja en hebben we ze voorzichtig een beetje puppy-pap gegeven.

Week 5

In week 5 begonnen de eerste echte ‘herdertjes’ zichtbaar te worden. De snuitjes zijn nu ietsje langer en de oren staan bijna bij iedereen kaarsrecht overeind. Doordat de puppen nu ook begonnen te rennen hebben we het besluit genomen om de werpkist eruit te halen, de puppy-ren te vergroten en de bench neer te zetten.

We kijken uit naar wat week 6 ons brengt!