OVER ONS

In 1999 besloten we als gezin een hond aan te schaffen. De kinderen waren nog jong en wij wilden dat ze met een huisdier zouden opgroeien. Dat besluit leverde een zoektocht op, want wat voor hond dat moest gaan worden daarvan hadden we nog geen idee.

Niet te klein of te groot, maar een hond van gemiddelde afmeting, geen blaffer. Een hond die betrouwbaar is met de kinderen, sportief van lijf en leden en een die goed te trainen / opvoeden zou zijn. Kortom er lag nogal een eisenlijst en een half jaar later hadden we nog steeds geen hond gevonden die aan al onze wensen voldeed. Totdat…

Er een A4-tje op het prikbord van de manege hing met daarop een piepklein fotootje en een heel lang verhaal met een rasbeschrijving. Dat sloeg in als een bom. Dat was de hond die we zochten en zo deed de witte herder zijn intrede in ons gezin. Dit fantastische ras voldoet nog altijd aan al onze verwachtingen.

In 2005 en 2006 hebben we mee mogen maken dat er met ons teefje Lotte Isja of the heart of Lothian twee nestjes zijn gefokt door Alma Groot en toen was duidelijk dat we dit zelf ook wilden. In 2016 hebben wij een achterkleindochter van onze Lotte Isja uit Estland geïmporteerd om met haar de lijnen voort te zetten.

Wij fokken primair op gezondheid en karakter.
Uiteraard met inachtneming van de fok-reglementen van de Raad van Beheer en de Ras-club voor Zwitserse Witte Herders.)